Flatø er en lille naturhistorisk perle i Guldborgsund.

Den er beliggende i det smukke Guldborgsund lige imellem Lolland og Falster.

Øen har siden den sidste istid, været midtpunkt i den lokale historie, både for dyr og mennesker. Den ligger nemlig lige midt i et af Europas mest unikke naturreservater, med et fantastisk rigt fugleliv, tæt på masser af enestående natur.

Helt tilbage til før stenalderen er der tydelige spor på civilisation på og omkring øen, som danner rammen om flere undervands bopladser med enorme køkkenmøddinger som tydeligt kan ses hvis man tager med på øens guidede strømdyk.

Op igennem middelalderen mellemlandede man på den lille perle, som allerede den gang kunne levere husly og lidt til ganen, til de trætte rejsende der skulle krydse sundet med deres hestevogne, på vej til handelsbyen på den anden side.

I det 16. og 17. århundrede brændte man tegl på Øen til de ambitiose byggerier omkring opførelsen af Nykøbing slot, for at sikre byen imod brand. Tænk bare et arbejde det har været, for derefter at sejle de brændte tegl tilbage til byen.

Senere i det 19. århundrede og frem til nyere tid, hærgede "Flatø kongen", en lokal restauratør, som var berygtet for sine sændags arrangementer. Her kom godtfolk fra nær og fjern, for at danse og drikke punch. Det stoppede dog brat, da den lokale landbetjent blev slået ned i sit forsøg på at få ro på gemytterne.

Herefter indtog to familier øen, som igennem næsten 100 år dannede grundlag for disse familiers opdyrkning, dels af jorden og dels af de dengang så rige vande. Sideløbende med fiskeri, tærrede man under krigen tang til madrasser.

Da øens beboere ragede uklar på baggrund af en intrigant historie, ændrede øen status fra at være et lille landbrug og fiskeri samfund, til at blive et hjemsted for feriefolk. Øen blev købt af en rigmand fra København, som brugte øen som sommerhus, og rekreativt hjemsted for sig selv, sin familie og nære forretningsforbindelser.

Sidst i 70´erne solgte denne Øen til Chili magasines, som efter en årrække måtte se sig slået, og Øen kom på Tvangsauktion.

For at sikre sig at Øen ikke solgtes til tyske rigmænd, handlede de to lokale kommuner, Nykøbing kommune og Sydfalster kommune Øen hjem - og således overtog Middelaldercentret Flatø i midten af halvfemserne.

I 2005 købte 4 familier Øen, med intentionen om at lave et fredfyldt sommerhus. Og efter bare 8 måneder, havde man flådet mere end 1000 tons materialer over til øen, lavet underboring under Guldborgsund, således at der ikke længere var problemer med det friske vand, og larmen fra den altid kørende generator.

Idag er der trådløst internet, jordvarme og rindende vand fra en af egnens bedste vandværker.

Velkommen til Flatø, I ønskes et fantastisk ophold!!

Med venlig hilsen

Familierne Ravn, Lystrup og Achton

 FLATØ - en perle i Guldborgsund

Mobil: Benjamin (+45) 21 27 40 05

E-mail: achton@achton.dk


© Copyright 2011 - 2018 adpfm.ca - casino-online-de.de